Συναγερμός στην Κύπρο - Απαγωγή δύο 11χρονων από δημοτικό σχολείο

Συναγερμός στην Κύπρο - Απαγωγή δύο 11χρονων από δημοτικό σχολείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της κυπριακής αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο 11χρονων μαθητών οι οποίοι εξαφανίστηκαν από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες Λάρνακας. Ονομάζονται Θεμιστοκλής Ντόγκλης και Φίλιππος Σταματάκης, οι γονείς των οποίων είναι από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους στην αίθουσα και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας ηλικίας 50-60 ετών τα πλησίασε και τους ζήτησε βοήθεια για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του. Όταν χτύπησε το κουδούνι διαπιστώθηκε ότι τα δύο παιδιά είχαν γίνει άφαντα.

Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο της Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Αντιμετώπισης Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές και τα αεροδρόμια. Στο σχολείο βρίσκονται οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στις αρχές ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές.

Για την υπόθεση εξαφάνισης των δύο 11χρονων στη Λάρνακα ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης και Παιδείας για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους".