Σύμβουλος Λ. Οίκου: Ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης Τραμπ για το νέο πακέτο στήριξης

Σύμβουλος Λ. Οίκου: Ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης Τραμπ για το νέο πακέτο στήριξης

Ο επικεφαλής σύμβουλος του οικονομικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης του Λευκού Οίκου για το πακέτο στήριξης της οικονομίας με δεδομένο ότι οι συζητήσεις που διεξάγουν  Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βρίσκονται σε αδιέξοδο. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το δίκτυο Fox News, o Κούντλοου είπε: «Κοιτάζουμε τις διαθέσιμες επιλογές μας. Ο πρόεδρος δεν θα διστάσει να λάβει εκτελεστική πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθηθούν εκατομμύρια συμπολίτες μας».

Τα σχόλια του κορυφαίου αξιωματούχου έρχονται ενώ Δημοκρατικοί Ρεπουμπλικάνοι και Λευκός Οίκος δεν έχουν καταφέρει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να έρθουν σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν στο θέμα της αποστολής επιταγών 1.200 δολαρίων στα νοικοκυριά της χώρας και της παράτασης του ομοσπονδιακού μορατόριουμ για την αποφυγή εξώσεων καταστηματαρχών, εν τούτοις το χάσμα παραμένει.

Οι Δημοκρατικοί επιμένουν στην παράταση παροχής του επιδόματος ανεργίας των 600 δολαρίων την εβδομάδα έως και τον Ιανουάριο έναντι του Ιουλίου, που ισχύει σήμερα, καθώς και στη θέσπιση ειδικού ταμείου 200 δισ. δολαρίων για την παροχή επιδομάτων βαρέων και ανθυγιεινών σε επαγγελματίες ζωτικών κλάδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, οι Δημοκρατικοί προτείνουν κονδύλια σχεδόν 1 τρισ. δολ. με αποδέκτες πολιτειακές, τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις, που έχουν μεγάλα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους εξαιτίας της δραστικής μείωσης των εσόδων τους λόγω πανδημίας.