Συγκρούσεις στην Τρίπολη της Λιβύης παρά την «εκεχειρία»

Συγκρούσεις στην Τρίπολη της Λιβύης παρά την «εκεχειρία»

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την εμπόλεμη κατάσταση στην Λιβύη, μόλις μια ημέρα μετά την Διεθνή Διάσκεψη που διεξήχθη στο Βερολίνο για το μέλλον της χώρας, όπου ελήφθη η απόφαση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών. 

Συγκεκριμένα, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ φέρεται να υποστηρίζει ότι Σύροι πολιτοφύλακες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από την Τουρκία και απεστάλησαν εν συνεχεία στην Τρίπολη μαζί με πολιτοφύλακες της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φαγιέζ αλ Σάρατζ άνοιξαν πυρ «σε ευθεία παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός». «Απαντάμε με πλήρη ισχύ στη (συνοικία) Αϊν Ζάρα της Τρίπολης» σημειώνει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ.

Στον αντίποδα, το  τουρκικό  πρακτορείο Anadolu το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ κάνει λόγο για επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ στην περιοχή Σαλάχ Αλ Ντίν στην Τρίπολη. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός υπό τον Χαφτάρ πραγματοποιεί επιθέσεις με όλμους και σε άλλες περιοχές στα περίχωρα της Τρίπολης. 

Παράλληλα, ο LNA ανακοίνωσε την αποστολή μέσα στις επόμενες 24 ώρες 9.000 εθελοντών από την περιοχή της Κυρηναϊκής στην πρώτη γραμμή του πυρός στην Τρίπολη.