Στους 1.649 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία

Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018, 17:31
-A +A
Στους 1.649 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, ζήτησε να συνεχιστεί η επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων του σεισμού των 7,5 βαθμών και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 1.649, με τα περισσότερα θύματα να εντοπίζονται στο κυριότερο αστικό κέντρο της περιοχής, τη μικρή πόλη Πάλου.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πάνω από 1700 σπίτια σε μια μόνο συνοικία έχουν εξαφανιστεί και πολλές δεκάδες άνθρωποι είναι θαμμένοι κάτω από αυτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνοικία του Πάλου, τη Μπαλαρόα, οι διασώστες βρήκαν σήμερα 34 πτώματα, ανάμεσά τους και εκείνο της 10χρονης Ντέντε Αουλιανίσα. Οι γονείς της την αναγνώρισαν από την προσκοπική στολή της.

Στη γειτονική συνοικία Πετόμπο, μια ομάδα Γάλλων διασωστών αναζητούν ανθρώπινα μέλη που τυχόν να προεξέχουν από τα στρώματα λάσπης.

«Θα χρειαστούν 4 με 5 μήνες για να απομακρύνουμε το έδαφος με εκσκαφείς. Οι εκσκαφείς δεν μπορούν να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες λάσπης γιατί υπάρχουν πτώματα από κάτω, πρέπει να σκάβεις το χώμα πολύ προσεκτικά» είπε ο Αρνό Αλιμπέρ, της διεθνούς ΜΚΟ Pompiers Humanitaires Francais, της πρώτης που επιχείρησε στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το πλοίο KRI Dr Soeharso, το οποίο έφθασε στο λιμάνι του Πάλου. Ήδη τέσσερα μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες εκεί δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί.

Φωτογραφία: shutterstock

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα