Στην ιταλική αγορά το Sputnik V από τα τέλη του 2021

Στην ιταλική αγορά το Sputnik V από τα τέλη του 2021

Η Ιταλία ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης δοκιμαστικής παρτίδας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ενώ από τα τέλη του έτους, αναμένεται να αρχίσει η διάθεσή του στην ιταλική αγορά. Εκκρεμεί η έγκρισή του από τον ΕΜΑ για το σύνολο της ΕΕ.

«Έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή δοκιμαστικής παρτίδας, η οποία θα υποβληθεί σε εσωτερική αναθεώρηση για να διαπιστωθεί η ασφάλειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της ελβετοϊταλικής εταιρείας Adienne Pharma & Biotech. Μετά την εσωτερική αξιολόγηση, η εταιρεία θα παράγει παρτίδα, που θα υποβάλει μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ώστε να λάβει έγκριση προς πώληση.

Στα τέλη Μαρτίου, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων συμφώνησε να ξεκινήσει την παραγωγή του Sputnik V μέσω της Adienne Pharma & Biotech. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντόνιο Ντι Νάρο δήλωσε στο TASS ότι το εμβόλιο θα «πέσει» στην αγορά της χώρας από τα τέλη του 2021, αφού περάσει πρώτα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης.

Υπενθυμίζεται πως το Sputnik V δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.