7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Sothema: θα παράγει το εμβόλιο της Sinopharm στο Μαρόκο

Sothema: θα παράγει το εμβόλιο της Sinopharm στο Μαρόκο

Η φαρμακευτική εταιρία Sothema στο Μαρόκο θα αρχίσει σύντομα την παραγωγή πέντε εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως του κινεζικού εμβολίου Sinopharm κατά της COVID-19 στη χώρα, όπως μετέδωσε χθες, Δευτέρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Η ανακοίνωση έγινε σε μία τελετή υπό την προεδρία του βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση του Μαρόκου, η Sinopharm και η Sothema, η επίσημη εταιρική επωνυμία της οποίας είναι Société Thérapeutique Marocaine, υπέγραψαν συμφωνίες για την παραγωγή του εμβολίου στο Μαρόκο, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 36 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην ίδια εκδήλωση, η κυβέρνηση του Μαρόκου υπέγραψε επίσης μία συμφωνία με τη σουηδική Recipharm αναφορικά με την ίδρυση ενός εργοστασίου στο Μαρόκο για την παραγωγή άλλων σημαντικών εμβολίων.

Το Μαρόκο ενεργοποίησε μία εμβολιαστική εκστρατεία κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο, ενώ έχει εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους κατά της πανδημίας σε σύγκριση με άλλες αφρικανικές χώρες.

Μέχρι την 5η Ιουλίου, το Μαρόκο είχε διαθέσει 19,23 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Sinopharm και της AstraZeneca κατά της COVID-19.

H χώρα έχει λάβει 20,4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τώρα και προγραμματίζει να εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 17 ετών.

Το Μαρόκο έχει αναφέρει 534.550 περιστατικά μολύνσεων από την COVID-19 και 9.319 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.