Sky News: Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι στον κήπο του Σαουδάραβα προξένου

Sky News: Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι στον κήπο του Σαουδάραβα προξένου

Σε πηγάδι στην κατοικία του Σαουδάραβα γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη εντοπίστηκε η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα τις τελευταίες ώρες. 

Περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται από το Sky News επικαλούμενο δύο διαφορετικές πηγές, το οποίο αναφέρει ότι το άψυχο σώμα ήταν διαμελισμένο και το πρόσωπό του παραμορφωμένο.

Παράλληλα το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο σπίτι του προξένου βρίσκεται 500 μέτρα από το προξενείο.

Για την ώρα την είδηση αναμεταδίδουν μέσα όπως η Ισραηλινή Haaretz, η New York Post, η Daily Mail, ωστόσο η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης αρνείται.

 Τ. Ερντογάν: Η δολοφονία Κασόγκι ήταν προμελετημένο έγκλημα

Σε αποκαλύψεις για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Κοινοβουλίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «όλα ήταν προσχεδιασμένα», τονίζοντας όμως παράλληλα ότι έχει εμπιστοσύνη στον Βασιλιά Σαλμάν, χωρίς όμως να αναφερθεί στον πρίγκηπα διάδοχο Μπιν Σαλμάν.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανάφερε ότι στην δολοφονία Κασόγκι συμμετείχαν δύο ομάδες Σαουδαράβων, η πρώτη έφτασε στην Τουρκία την 1η Οκτωβρίου και πήγε σε ένα κοντινό δάσος για επιτόπια έρευνα, ενώ την επόμενη μέρα έφτασε η ομάδα των 15 ανδρών από το Ριάντ η οποία πήγε κατευθείαν στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης και αφαίρεσε τους σκληρούς δίσκους από τις κάμερες ασφαλείας. Στην δεύτερη ομάδα ήταν και ένας άνδρας που έμοιαζε στον Κασόγκι.

Reuters: Σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν διέταξε μέσω Skype την εκτέλεση Κασόγκι

Τον Σαούντ Αλ Καχτάνι, μέχρι πριν από λίγες ημέρες στενό σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, κατονομάζει τον Reuters ως τον άνθρωπο που έδωσε τη εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με το Reuters o Αλ Καχτάνι φέρεται να ενορχήστρωσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, δίνοντας μάλιστα την εντολή θανάτου μέσω Skype.

Το Reuters επικαλείται δύο αξιωματούχους που έχουν στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο Reuters ότι αρχικά ο Αλ Καχτάνι άρχισε να εξαπολύει βρισιές κατά του Κασόγκι, με τον δημοσιογράφο να απαντά σε εξίσου έντονο ύφος στον σύμβουλο του Μπιν Σαλμάν. Μετά από λίγη ώρα, δόθηκε η εντολή θανάτου με τον Καχτάνι να διατάζει την ομάδα των εκτελεστών να του φέρουν «το κεφάλι του σκύλου».

Στην Τουρκία για την υπόθεση Κασόγκι η διευθύντρια της CIA

Η διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζίνα Χάσπελ βρισκόταν καθ'' οδόν προς την Τουρκία τη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την έρευνα σχετικά με τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει στείλει «κορυφαία» στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Τουρκία για την έρευνα, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

cia

Δεν είναι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις της Σ. Αραβίας ο Ντ. Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χτες ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις που έδωσε η Σαουδική Αραβία για το τί συνέβη στον αγνοούμενο δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να χάσει τις επενδύσεις από το Ριάντ, ενώ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε το Σάββατο τον θάνατο του Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τότε που εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θέλω να χάσω όλες αυτές τις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας. Όμως θα φθάσουμε στο τέλος της υπόθεσης». 

Η αρραβωνιαστικά του Τζαμάλ Κασόγκι απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε η αρραβωνιαστικά του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια έκκληση από την αρραβωνιαστικά του Τζαμάλ Κασόγκι» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ταγιάνι. «Ζητούμε μια ανεξάρτητη και ακριβή έρευνα για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όχι μόνο οι αυτουργοί της δολοφονίας αλλά και εκείνοι που την διέταξαν», πρόσθεσε.