Σε πόλη υπό ρωσικό έλεγχο οι μαχητές που απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ

Σε πόλη υπό ρωσικό έλεγχο οι μαχητές που απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ

Οι Ουκρανοί μαχητές που απομακρύνθηκαν από το πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ της Μαριούπολης έφτασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Νοβοαζόφσκ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters. Κάποιοι από τους μαχητές εξήλθαν από τα λεωφορεία πάνω σε φορεία, ανέφερε ο μάρτυρας.

Το Νοβοαζόφσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, και ελέγχουν επίσης τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας από το 2014.

Το τεράστιο εργοστάσιο αποτέλεσε για εβδομάδες το τελευταίο οχυρό ομάδας Ουκρανών μαχητών και πολιτών, μετά την πτώση της Μαριούπολης στη Ρωσία.

Οι πολίτες που είχαν παγιδευτεί στις εγκαταστάσεις του Αζοφστάλ απομακρύνθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Παρά τις εκκλήσεις για δράση από φιλοουκρανούς διαδηλωτές σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης τις τελευταίες μέρες, η ελπίδα ότι θα μπορούσε να οργανωθεί κάποιο είδος αποστολής για τη διάσωση των πολιορκημένων, αποδείχτηκε εντελώς μη ρεαλιστική.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εγκλωβισμένοι μαχητές ανέρχονται σε περίπου 600. Δεν είναι γνωστό αν η κατάπαυση του πυρός για την εκκένωση των τραυματιών είναι η αρχή του τέλους της πολιορκίας του εργοστασίου Αζοφστάλ.