Σάναχαν: «Διεθνές πρόβλημα» οι επιθέσεις εναντίον των πλοίων στον Κόλπο του Ομάν

Σάναχαν: «Διεθνές πρόβλημα» οι επιθέσεις εναντίον των πλοίων στον Κόλπο του Ομάν

Την ανάγκη δημιουργίας διεθνών συναινέσεων, μετά από μία σειρά επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ο εν ενεργεία υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν. «Έχουμε ένα διεθνές πρόβλημα εκεί κάτω, στη Μέση Ανατολή. Δεν πρόκειται για αμερικανικό πρόβλημα», είπε στους δημοσιογράφους ο Σάναχαν, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

«Προτεραιότητα δική μου και του (συμβούλου του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια, Τζον) Μπόλτον και του (υπουργού Εξωτερικών, Μάικ) Πομπέο είναι να δημιουργήσουμε μια διεθνή συναίνεση για να επιλύσουμε αυτό το διεθνές πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. «Βρισκόμαστε στην διαδικασία να βεβαιώσουμε ότι (...) η κεντρική διοίκηση διαθέτει τους πόρους και την αναγκαία υποστήριξη για να εκτελέσει σωστά την αποστολή της», εξήγησε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ, σε συνέντευξή του στο «Fox News», απέδωσε στο Ιράν την ευθύνη για τις εκρήξεις στα δύο τάνκερ, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν, στις 13 Ιουνίου.