Ρωσικό ΥΠΑΜ: Χτυπήσαμε τη βάση στο Λβιβ και σκοτώσαμε μέχρι και 180 ξένους μισθοφόρους

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Χτυπήσαμε τη βάση στο Λβιβ και σκοτώσαμε μέχρι και 180 ξένους μισθοφόρους

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας αιτιολόγησε την πυραυλική επίθεση στη στρατιωτική βάση «Διεθνές Κέντρο για την Ειρήνευση και την Ασφάλεια» κοντά στο Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στα σύνορα με την Πολωνία.

«Σκοτώσαμε μέχρι και 180 ξένους μισθοφόρους και καταστρέψαμε μεγάλη ποσότητα οπλισμού», ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ, που ξεκαθάρισε ότι ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις σε ξένους μισθοφόρους.

Υπενθυμίζεται τουλάχιστον 35 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 134 ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της στρατιωτικής βάσης στην πόλη Γιαβορίφ.

Σύμφωνα με το BBC, η βάση καλύπτει περιοχή 390 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.790 στρατιώτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνδρες του ουκρανικού στρατού βρίσκονταν στη βάση τη στιγμή της επίθεσης.

Η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού και για ασκήσεις με στρατούς άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Partnership for Peace» («Συνεργασία για την Ειρήνη»), που αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ και μη μελών.