Ρωσία - Κορονοϊός: Καθιέρωση μη εργάσιμων ημερών με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας

Ρωσία - Κορονοϊός: Καθιέρωση μη εργάσιμων ημερών με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας

Την καθιέρωση ημερών μη εργασίας για το διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου πρότεινε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σήμερα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς καταγράφονται ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν χαρακτήρισε την πρόταση της επιβαλλόμενη αλλά αναγκαία και έδωσε εντολή να παρουσιάσουν αύριο την πρόταση αυτή και άλλα μέτρα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γκολίκοβα πρότεινε μετά την 7 Νοεμβρίου να διευρυνθεί η πρακτική εφαρμογής πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και να επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα και υπηρεσίες που θα ανοίξουν μετά τις μη εργάσιμες μέρες μόνο με την επίδειξη παρόμοιου πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα, η νοσηρότητα αυξάνεται στις 79 από τις 85 περιοχές της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και 33.740 νέες μολύνσεις .