8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ρωσία: Η Ιταλία ξέχασε τις διμερείς μας σχέσεις στο πλαίσιο της αντιρωσικής υστερίας

Ρωσία: Η Ιταλία ξέχασε τις διμερείς μας σχέσεις στο πλαίσιο της αντιρωσικής υστερίας
Shutterstock

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, o Αλεξέι Παραμάνοφ, υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επιτέθηκε στον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Ντράγκι.

«Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι μας είχε αποστείλει αίτημα για παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και τώρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεράκια που εμπνέουν την αντιρωσική εκστρατεία της ιταλικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Παραμάνοφ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής υστερίας, οι ιταλικές αρχές ξαφνικά δείχνουν να έχουν ξεχάσει τα πάντα: τις συνθήκες, τις διμερείς συμφωνίες, τις ιδιαίτερες σχέσεις των δυο χωρών, τις παραδόσεις αιώνων και την εμπειρία συνεργασίας Ιταλίας και Ρωσίας».

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για απειλητικές δηλώσεις, τις οποίες απορρίπτει με αποφασιστικότητα» και ζήτησε και πάλι «την άμεση λήξη της βάρβαρης και παράνομης επίθεσης κατά της Ουκρανίας», την οποία η ιταλική κυβέρνηση «καταδικάζει απερίφραστα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ