Πρόταση βοήθειας Τραμπ σε Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

Πρόταση βοήθειας Τραμπ σε Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

Πρόταση από τον Ντόναλντ Τραμπ για παροχή βοήθειας στη Ρωσία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη Σιβηρία, δέχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες, «κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας». 

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος «εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την ευγενική αυτή στάση και την πρόταση βοήθειας και υποστήριξης» από πλευράς ΗΠΑ, ενώ «απάντησε ότι η ρωσική πλευρά θα επωφεληθεί της πρότασης αυτής αν κριθεί απαραίτητο». 

Ο Πούτιν τόνισε η πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει ότι «οι δύο χώρες θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους», οι οποίες διανύουν αυτήν την περίοδο τη χειρότερη κρίση τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

trumpcnbc

Σημειώνεται πως χθες ο Βλ. Πούτιν έδωσε εντολή στον στρατό να συμμετάσχει στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στη Σιβηρία και έχουν καταστρέψει εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες εξακολουθούσαν να μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές σε μια έκταση λίγο μικρότερη από αυτή του Βελγίου, κυρίως σε τεράστιες περιοχές της Γιακουτίας, του Κρασνογιάρσκ και του Ιρκούτσκ.

Φωτογραφία: AP