Προκλητικός Ερντογάν σε Ντράγκι: Η Ελλάδα διώχνει μετανάστες και είναι «απειλή» για την Ιταλία

Προκλητικός Ερντογάν σε Ντράγκι: Η Ελλάδα διώχνει μετανάστες και είναι «απειλή» για την Ιταλία

Στο πλαίσιο της συνάντησης στην Άγκυρα του Τούρκου προέδρου με τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο Ερντογάν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «απειλή» για την Ιταλία, λέγοντας πως η χώρα μας διώχνει τους πρόσφυγες προς τους Ιταλούς.

Συγκεκριμένα, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Ερντογάν για το αν στη συνάντηση τους τέθηκε το θέμα «της πολιτικής των ελληνικών επαναπροωθήσεων».

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «δυστυχώς, η Ελλάδα έχει αρχίσει να είναι επικίνδυνη για την Ιταλία, πέρα από την Ευρώπη, ειδικά στο θέμα των pushbacks. Σε αυτές τις απωθήσεις, πού προσπαθούν τώρα να βρουν καταφύγιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι παράτυποι μετανάστες; Προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία. Μαζεύουμε αυτούς τους ανθρώπους από τις θάλασσες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό κατά τη διάρκεια των απωθήσεων. Προσπαθούμε να τους σώσουμε, περισυλλέγοντάς τους από τις θάλασσες. Όμως, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιταλία. Θα ήθελα να ακούσω και τις σκέψεις του κ. Ντράγκι σε αυτό το θέμα. Ορίστε κ. πρωθυπουργέ» τόνισε ο Ερντογάν.


Απαντώντας, ο κ. Ντράγκι είπε ότι η χώρα του έχει φτάσει στα όριά της, με τους μετανάστες που έρχονται εξ ανατολών της, από Τουρκία και Ελλάδα.

«Αυτό που λέω είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης πρέπει να διαχειρίζεται με τρόπο ανθρώπινο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Αυτά τα άτομα τα βλέπουμε στις θάλασσές μας, έρχονται με πλοία. Η συμπεριφορά μας από αυτή την άποψη είναι εξαιρετική. Φυσικά, είμαστε μια πολύ ανοιχτή χώρα από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό. Δεν μπορούμε να είμαστε απεριόριστα ανοιχτοί. Κάποιες φορές, η κατάσταση στη χώρα υποδοχής γίνεται πλέον αφόρητη» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.