Πανικός μετά την ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας
Τουρκία - κορονοϊός

Πανικός μετά την ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας

Εικόνες πανικού στην Τουρκία μετά την αιφνιδιαστική 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε 31 επαρχίες και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοινώθηκε τρεις ώρες πριν επιβληθεί, με συνέπεια να μην υπάρχει καμία προετοιμασία και να υπάρχουν ουρές και συνωστισμός σε καταστήματα για ψωμί και βασικά προϊόντα.

H διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε 31 επαρχίες και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοινώθηκε απόψε το βράδυ από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός σε καταστήματα για προμήθεια βασικών αγαθών. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Ιμάμογλου άσκησε κριτική για την αιφνιδιαστική 48ωρη καραντίνα που ξεκινάει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, λέγοντας πως ο δήμος της πόλης δεν ήταν ενήμερος και έτοιμος για αυτή την κατάσταση. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα που δεν θα προκαλέσουν πανικό και σύγχυση στους πολίτες.

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα.

Εξάλλου, βάσει του τελευταίου επίσημου απολογισμού από τον υπουργού Υγείας της χώρας, Φαχρεντίν Κοτζά, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορονοϊό ανήλθαν στους 1.006, ενώ το τελευταίο 24ωρο ακόμα 98 ασθενείς υπέκυψαν από την νόσο.

Σύμφωνα, με τα όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, μέσω ανάρτησής του στο twiiter, μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 4.747 κρούσματα της νόσου Covid-19 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 47.029. Την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν, ενώ σύμφωνα με τον Κοτζά, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.