Ουκρανία: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί στο Σεβεροντόνετσκ – Σκληρές μάχες στα ανατολικά

Ουκρανία: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί στο Σεβεροντόνετσκ – Σκληρές μάχες στα ανατολικά

Οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί στην κατάληψη της βιομηχανικής πόλης της επαρχίας του Λουχάνσκ, με τις μάχες στα ανατολικά της χώρας να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ σε στόχους στο Ντνιπροπετρόβσκ και τη Ζαπορίζια.

Η ουκρανική προεδρική διοίκηση ανέφερε την Τετάρτη «σκληρές μάχες» γύρω από τη βιομηχανική πόλη Σεβεροντόνετσκ στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ, με ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο να λέει ότι οι βομβαρδισμοί της πόλης έχουν αυξηθεί «εκθετικά».

Η διοίκηση της προεδρίας της Ουκρανίας την Τετάρτη έκανε λόγο για «σκληρές μάχες για το Σεβεροντόνετσκ», με συνεχείς βομβαρδισμούς όλμων, προσθέτοντας: «Το πρωί, με την υποστήριξη του πυροβολικού, οι Ρώσοι κατακτητές προελαύνουν στην πόλη». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν στην περιοχή εν μέσω των μαχών, όπως αναφέρει το CNN.

Ο Σέρχιι Γκαϊντάι, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής Λουχάνσκ, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του Σεβεροντόνετσκ είχε «αυξηθεί εκθετικά» τις τελευταίες ώρες και πως η κατάσταση «είναι πολύ δύσκολη»μ σύμφωνα με το Reuters.

«Τα ρωσικά στρατεύματα είναι πολύ κοντά· μπορούν ήδη να ρίξουν όλμους», είπε. «Οι μάχες ήταν στα περίχωρα της πόλης χθες. [Ρωσικές] δυνάμεις μεταφέρονται εδώ από διαφορετικές περιοχές -- από το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη, ακόμη και από το Ντόνετσκ για να προχωρήσουν στην περιοχή Λουχάνσκ με οποιοδήποτε κόστος», πρόσθεσε.

Επίσης, κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι βομβαρδίζει την πόλη "συνεχώς" χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών Smertch και Tornado. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι βόμβες έχουν στόχο επίσης το εργοστάσιο Azot, που έχουν καταφύγει άμαχοι σε αντιαεροπορικά καταφύγια. 

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ σε στόχους στο Ντνιπροπετρόβσκ και τη Ζαπορίζια. Σύμφωνα με δήλωση του υποστράτηγου Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα χτυπήματα στη Ζαπορίζια είχαν στόχο εργαστήρια παραγωγής του εργοστασίου Motor Sich, μιας αεροδιαστημικής εγκατάστασης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν προηγουμένως χτυπήματα στη Ζαπορίζια και στο Ντνιπροπετρόφσκ χωρίς να δώσουν εκτενείς λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις που στοχοποιήθηκαν.

Αξιωματούχοι στη Ζαπορίζια δημοσίευσαν στη συνέχεια βίντεο που δείχνει ζημιές σε εμπορικό κέντρο.