8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: «Καταστράφηκε ολοσχερώς» το αεροδρόμιο του Ντνίπρο από νέους βομβαρδισμούς

Ουκρανία: «Καταστράφηκε ολοσχερώς» το αεροδρόμιο του Ντνίπρο από νέους βομβαρδισμούς
AP Images

Το αεροδρόμιο του Ντνίπρο, μιας μεγάλης πόλης στην ανατολική Ουκρανία, βομβαρδίστηκε και πάλι σήμερα από τους Ρώσους με τον τοπικό περιφερειάρχη να ανακοινώνει ότι «καταστράφηκε ολοσχερώς».

«Νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του Ντνίπρο. Δεν μένει τίποτα πλέον. Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν», έγραψε στο Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ο τοπικός περιφερειάρχης.

«Ο προσδιορισμός του αριθμού των θυμάτων είναι σε εξέλιξη», συμπληρώνει.

«Στη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τη βάση και το αρχηγείο του εθνικιστικού τάγματος Δνείπερος στη Ζβονέτσκι, το οποίο έλαβε πρόσφατα επίσης ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας..

Ο Ρεζνιτσένκο είχε δηλώσει νωρίτερα πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από επίθεση στο Ντνίπρο και πως οι πύραυλοι προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς η οποία εντέλει κατασβέστηκε. Πύραυλος έπληξε επίσης ένα κτίριο στον τομέα Πάβλογκραντ, πρόσθεσε.

Ο Σεργκίι Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, μιας περιοχής στην ανατολική Ουκρανία που συνορεύει με τη Ρωσία, έγραψε νωρίτερα στο Telegram ότι ένα σχολείο και ένα πολυώροφο κτίριο χτυπήθηκαν στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

«Ευτυχώς, καμία απώλεια», είπε ο Γκαϊντάι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ