Ουκρανία: Εννέα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Εννέα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά στην περιοχή του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Κυβερνήτης του Ντόνετσκ, Πάβλο Κυριλένκο, έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού στην πόλη Αβντίιβκα. Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς της πόλης Βουλεντάρ και τρεις σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό της πόλης Λίμαν.

Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι άλλες περιοχές του Ντόνετσκ βρίσκονταν υπό συνεχή πυρά και οι περιφερειακές αρχές προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους από τις ζώνες της πρώτης γραμμής.  Η Ρωσία που αρνήθηκε ότι στόχευε αμάχους, εξαπέλυσε μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία με επίκεντρο τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, αφού εγκατέλειψε μια επίθεση στην πρωτεύουσα Κίεβο στα τέλη Μαρτίου. Τμήματα των δύο περιοχών κατείχαν ήδη αυτονομιστές που υποστηρίζονταν από τη Ρωσία πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.