Ουκρανία: 300 κάτοικοι της Μαριούπολης μεταφέρθηκαν εξαναγκαστικά στη Ρωσία

Ουκρανία: 300 κάτοικοι της Μαριούπολης μεταφέρθηκαν εξαναγκαστικά στη Ρωσία

Περίπου 300 κάτοικοι της Μαριούπολης, μεταξύ των οποίων οι 90 ήταν παιδιά, μεταφέρθηκαν εξαναγκαστικά στη Ρωσία, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Πέτρο Αντριουτσένκο (Petro Andryushchenko).

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο telegram ανέφερε ότι 308 άνθρωποι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στο Βλαντιβοστόκ στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουτσένκο, περίπου 300 κάτοικοι του βιομηχανικού αυτού λιμανιού στην Αζοφική Θάλασσα είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή, όταν το πλήθος αυτό «διαλύθηκε» από τον ρωσικό στρατό.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένοι υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό μια κοινότητα που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων στα βόρεια.

«Ο κόσμος δεν είχε το δικαίωμα να φύγει από το λεωφορείο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζοντας πως οι Ρώσοι έκαναν λόγο «για πυρά εκ μέρους των εθνικιστών (Ουκρανών) στο σημείο της εκκένωσης», προκειμένου να δικαιολογήσουν την αλλαγή στο δρομολόγιο.

«Για μία ακόμη φορά οι Ρώσοι διατάραξαν μια εκκένωση», έγραψε ο αντιδήμαρχος.

Ουκρανοί πολίτες έχουν περιγράψει ότι στάλθηκαν σε «στρατόπεδα φιλτραρίσματος» πριν μεταφερθούν αναγκαστικά στη Ρωσία.