Ο Τραμπ υπέγραψε το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 900 δισ. δολαρίων

Ο Τραμπ υπέγραψε το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 900 δισ. δολαρίων

Παρά τις μέχρι πρότινος απειλές για βέτο ο απερχόμενος πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικά το πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ γεγονός που θα δώσει "βαθιά ανάσα" σε εκατομμύρια Αμερικανούς και θα αποτρέψει το "ομοσπονδιακό λουκέτο". 

Το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας παρατείνει, μεταξύ άλλων, τα διευρυμένα επιδόματα ανεργίας έως τον Μάρτιο, ωστόσο περίπου 10 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν το δικαίωμα αυτό για μια εβδομάδα, λόγω της καθυστέρησης του Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο. 

Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχει μέριμνα για τη απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των υπηρεσιών της, γεγονός που αποτρέπει το λεγόμενο "λουκέτο", κάτι που θα είχε σοβαρές συνέπειες εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. 

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ απειλούσε με βέτο το νομοσχέδιο το οποίο πέρασε προσφάτως και από τα δυο σώματα του Κογκρέσου, αν δεν αυξανόταν το ποσό των επιταγών από 600 δολάρια σε 2000 δολάρια προς την πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών.

Ο Τραμπ είχε αιτιολογήσει την κίνηση του λέγοντας πως δεν ήταν "αυτό που περίμενα", και χαρακτήρισε τις διατάξεις του "αληθινή ντροπή" απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες.

"Ζητώ από το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι. Ζητώ επίσης από το Κογκρέσο να διαγράψει άχρηστα και δαπανηρά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου", τόνισε ο Τραμπ σε πρόσφατο βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι τον προέτρεψε να πιέσει τους  Ρεπουμπλικάνους για να στηρίξουν μια νέα πρωτοβουλία για αύξηση του ποσού των άμεσων επιταγών.