Ο πιλότος της Ethiopian Airlines είχε αναφέρει προβλήματα και ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 14:44 - Τελευταία ενημέρωση: 14:56
-A +A
Ο πιλότος της Ethiopian Airlines είχε αναφέρει προβλήματα και ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal ο πιλότος του αεροσκάφους είχε αναφέρει προβλήματα στο σύστημα ελέγχου πτήσης και ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ο πιλότος δεν ανέφερε κάποιον εξωγενή παράγοντα που πιθανόν να επηρέασε το αεροσκάφος ή την πτήση--όπως για παράδειγμα την «εισβολή» πουλιών στους κινητήρες--δήλωσε ο Τεουόλντε Γκεμπρεμαριάμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Και οι 157 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος Boeing 737 MAX σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Η Ethiopian Airlines δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Όσον αφορά τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, ο εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines δήλωσε ότι θα σταλούν προς εξέταση στην Ευρώπη. «Θα μεταφερθούν στην Ευρώπη», είπε στο Reuters ο Ασράτ Μπέγκασο αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει την ευρωπαϊκή χώρα. «Θα αποφασιστεί απόψε ή αύριο», πρόσθεσε. Ο ίδιος μάλιστα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της WSJ ότι ο πιλότος είχε αναφέρει προβλήματα στο σύστημα ελέγχου πτήσης και είχε ζητήσει να επιστρέψει στην Αντίς Αμπέμπα, απ΄όπου δηλαδή είχε απογειωθεί το αεροσκάφος με προορισμό το Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αεροπορική εταιρεία θα εξετάσει αν θα προχωρήσει σε παραγγελία περισσότερων αεροσκαφών 737 MAX 8 μετά την προκαταρκτική έρευνα.

Από την πλευρά της πάντως η αρμόδια αρχή της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για την εξέταση των κουτιών από την Αιθιοπία. «Δεν έχουν προσεγγίσει την AAIB (Βρετανική Υπηρεσία Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων) για να διαχειριστεί τα μαύρα κουτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, η οποία είναι πιθανή υποψήφια για να εξετάσει τα μαύρα κουτιά, αν αυτά δεν εξεταστούν στις ΗΠΑ.

Ο πιλότος είχε εκπαιδευτεί σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους μετά το δυστύχημα της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο με ένα αεροσκάφος ίδιου τύπου, το οποίο είχε συντριβεί στην Θάλασσα της Ιάβας σκοτώνοντας 189 ανθρώπους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines τονίζοντας ότι η ραγδαία επέκταση της εταιρείας δεν θυσίασε τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα