Ντ. Τραμπ: Πείτε στον «τρελό» ότι η ανικανότητα της Κίνας οδήγησε σε μαζική δολοφονία

Ντ. Τραμπ: Πείτε στον «τρελό» ότι η ανικανότητα της Κίνας οδήγησε σε μαζική δολοφονία

Νέα πυρά κατά της Κίνας εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού.

Χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε μέσω Twitter εκ νέου την κινεζική ηγεσία «για ανικανότητα η οποία οδήγησε σε μαζική δολοφονία».

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε «Κάποιος τρελός στην Κίνα εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία κατηγορεί τους πάντες εκτός από τους ίδιους. Πείτε στον τρελό αυτόν ότι η ανικανότητα της Κίνας και τίποτα άλλο, οδήγησε σε μαζική δολοφονία.»

Προ ημερών ο Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διακόψει κάθε σχέση με το Πεκίνο, κάτι που θα εξοικονομούσε στις ΗΠΑ ακόμα και 500 δισ. δολάρια, όπως ο ίδιος σημείωσε.

«Έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Σι Τζινπινγκ αλλά προς το παρόν δεν θέλω να του μιλήσω», ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business και ειδικότερα στην εκπομπή της Μαρία Μπαρτιρόμο.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενα μέτρα αντιποίνων που θα μπορούσε να επιβάλει στο Πεκίνο, απάντησε πολύ αόριστα, αλλά απειλητικά: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα μπορούσαμε να διακόψουμε κάθε σχέση.»