Ντ. Τραμπ: «Οι συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά»

Ντ. Τραμπ: «Οι συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν «πολύ καλά», με τις δηλώσεις του να φαίνονται πιο θετικές σε σχέση με χθες όταν είπε πως μια εμπορική συμφωνία ίσως πρέπει να περιμένει έως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

«Οι συζητήσεις πάνε πολύ καλά και θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους ύστερα από τη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ κοντά στο Λονδίνο.

Οι χθεσινές του δηλώσεις, που ενίσχυσαν την προοπτική μιας μακράς παράτασης στις τεταμένες εμπορικές σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, οδήγησαν σε σημαντική πτώση τις μετοχές στις διεθνείς αγορές.

Σήμερα οι μετοχές ανέκαμψαν ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο οι δύο πλευρές είναι κοντά σε μια συμφωνία για το πόσοι δασμοί θα αρθούν στη «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας, που έχει σημαδέψει τη προεδρία του Τραμπ από τότε που ξεκίνησε το 2017, θα επιτείνει την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.