Ντ. Τραμπ: Η Κίνα αθετεί «τη συμφωνία» - Θα το πληρώσει με δασμούς

Ντ. Τραμπ: Η Κίνα αθετεί «τη συμφωνία» - Θα το πληρώσει με δασμούς

H Κίνα «έσπασε τη συμφωνία», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, προειδοποιώντας πως αν δεν υπάρξει διευθέτηση του θέματος το Πεκίνο θα κληθεί να αντιμετωπίσει υψηλούς δασμούς.

«Αθέτησαν τη συμφωνία (σ.σ.: οι Κινέζοι)», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του στη Φλόριντα, και πρόσθεσε: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς, αλλά έσπασαν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Λοιπόν θα πληρώσουν».

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως «εάν δεν κλείσουμε συμφωνία, θα φροντίσουμε να εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο». «Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι η Κίνα να πάψει «να κλέβει», όπως είπε, τους Αμερικανούς εργαζομένους.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ κινεζικά προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από αύριο Παρασκευή.