Ντ. Τραμπ: Έδωσε το «οk» στη Microsoft για την αγορά της Tik Tok

Ντ. Τραμπ: Έδωσε το «οk» στη Microsoft για την αγορά της Tik Tok

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την προφορική του έγκριση στην εξαγορά των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok από τη Microsoft.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες την ByteDance, μητρική της Tik Tok και τη Microsoft, τότε η δημοφιλής εφαρμογή θα σταματήσει την δραστηριότητα της επί αμερικανικού εδάφους. 

Εδώ και καιρό ο Λευκός Οίκος αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εκφράσει ανοικτά τους φόβους τους για την δημοφιλή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια νέοι στις ΗΠΑ.

Η δήλωση του Τραμπ ξεκαθαρίζει το μέχρι πρότινος «θολό τοπίο» σχετικά με την πώληση της εφαρμογής που είχε δημιουργηθεί στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Μνούτσιν τάσσονται υπέρ της πώλησης της Tik Tok στη Microsoft. Από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων, Πίτερ Ναβάρο θεωρεί ότι η πώληση της Tik Tok δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο αξιωματούχος της Microsoft Νάτγια Ναντέλα δήλωσε ότι ο σκοπός της εταιρείας είναι να «καθησυχάσει τον Λευκό Οίκο» και να εξασφαλίσει ότι "τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών θα είναι στο εξής απόλυτα προστατευμένα".

AP Photo/Alex Brandon