Ντ. Τραμπ: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την ήττα - Θα νικήσουμε

Ντ. Τραμπ: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την ήττα - Θα νικήσουμε

Tην ίδια στιγμή που συνεδριάζει το Κογκρέσο για να επικύρωση την νίκη του Τζο Μπάιντεν και παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι οδεύουν προς διπλή ήττα στις επαναληπτικές εκλογές για τη Γερουσία στη Τζόρτζια, ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει το ήδη τεταμένο κλίμα, μιλώντας για δική του επικράτηση, αλλά και νοθεία. 

"Πιστεύει κανείς ότι ο Μπάιντεν έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους;", αναρωτήθηκε ο Τραμπ, ενώ τόνισε πως με τον Μπάιντεν θα καταστραφεί η χώρα και ότι αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή.

"Έχουν χάσει τον έλεγχο, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, επικαλούμενοι την πανδημία, τρέχουν με χαμηλωμένο το κεφάλι. Δεν θα το αφήσω να συμβεί. Οι Δημοκρατικοί είναι αξιοθρήνητοι", τόνισε ο Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό  αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία. Με εμένα θα είστε πιο ευτυχισμένοι", συμπλήρωσε, μιλώντας σε οπαδούς του που κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβάζονταν, χωρίς να φορούν μάσκα, στο μετρό.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, ειδικά από ακροδεξιές ομάδες και προειδοποίησε πως όποιος οπλοφορεί στις διαδηλώσεις θα συλλαμβάνεται. Χθες ο ηγέτης της αμερικανικής ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys ("Περήφανα αγόρια") συνελήφθη στην Ουάσιγκτον, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δυο γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας για τουφέκια εφόδου.

Περίπου 140 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και 12  Γερουσιαστές με επικεφαλής τους Τεντ Κρουζ και Τζος Χοουλι είναι αλληλέγγυοι στον Ντόναλντ Τραμπ και έχουν υποσχεθεί να φέρουν εμπόδια στα Σώματα του Κογκρέσου, κατά την κύρωση των ψήφων του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232. Από την άλλη πλευρά ο Μιτς ΜακΚόνελ ο πλέον ισχυρός των Ρεπουμπλικάνων αντιτίθεται στην οποία παρεμπόδιση της διαδικασίας.

Όπως αναφέρθηκε οι αντιρρήσεις τους δεν θα εκτροχιάσουν, αλλά ενδέχεται να καθυστερήσουν αυτή την επικύρωση, το τελευταίο βήμα πριν την ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα: 

ΗΠΑ: Επικυρώνεται η νίκη Μπάιντεν από το Κογκρέσο υπό τον φόβο επεισοδίων από τους οπαδούς του Τραμπ