Ντ. Τραμπ: Δεν είναι έτοιμες οι ΗΠΑ για συμφωνία με την Κίνα

Ντ. Τραμπ: Δεν είναι έτοιμες οι ΗΠΑ για συμφωνία με την Κίνα

Δεν είναι έτοιμες οι ΗΠΑ για μια συμφωνία με την Κίνα σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ όπως σημείωσε ο αμερικάνος πρόεδρος η Κίνα «θα προτιμούσε να είχε συμφωνήσει στην πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι πριν προσπαθήσουν να επαναδιαπραγματευτούν».

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Τόκιο μαζί με τον πρόεδρο της Ιαπωνίας Σϊνζο Άμπε, τόνισε πως οι Κινέζοι «θα ήθελαν να κάνουν μια συμφωνία. Εμείς όμως δεν είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα «θα μπορούσαν να ανέβουν πολύ, πραγματικά πολύ, και πολύ εύκολα».

Ανέφερε πως οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Κίνα για χώρες χωρίς δασμούς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των ασιατικών γειτόνων, αλλά και της Ιαπωνίας. Ωστόσο, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία.

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταλήξουν σε μια μεγάλη εμπορική συμφωνία και προσβλέπουμε σε αυτό», δήλωσε ο αμερικάνος πρόεδρος και κατέληξε: «Δεν πιστεύω ότι η Κίνα μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει αυτό».