Ντ. Τραμπ: «Βρισκόμαστε υπό πολιορκία από τον ακροαριστερό φασισμό»

Ντ. Τραμπ: «Βρισκόμαστε υπό πολιορκία από τον ακροαριστερό φασισμό»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από το όρος Ρασμορ την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, αναφέρθηκε σε μια «εξαιρετική» Αμερική την οποία θέλει να βλάψει η ακροαριστερά, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται για τη φυλετική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία απειλούν τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος.

Σε μια ομιλία με σκληρές εκφράσεις ο Τραμπ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση». 

Με φόντο το μνημείο των προκατόχων του -του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν- ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των «θυμωμένων όχλων» που προσπαθούν να αποκαθηλώσουν αγάλματα ηγετών της Συνομοσπονδίας και άλλων ιστορικών προσωπικοτήτων. 

Τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Τραμπ μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα όπως «Τέσσερα ακόμα χρόνια».

«Θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και η πιο εξαιρετική που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη», δήλωσε ο Τραμπ

Η εκδήλωση στο Όρος Ράσμορ συγκέντρωσε σύμφωνα με εκτιμήσεις 7.500 ανθρώπους, στους οποίους είχαν διατεθεί μάσκες αλλά οι περισσότεροι δεν τις φορούσαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί κριτική για την αντίδραση του απέναντι στις πανεθνικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ.