Ντ. Τραμπ: Άργησαν σκόπιμα τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο για να χάσω τις εκλογές

Ντ. Τραμπ: Άργησαν σκόπιμα τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο για να χάσω τις εκλογές

Την πεποίθησή του πως οι ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τις εταιρείες Pfizer και BioΝΤech κρατήθηκαν σκοπίμως κρυφές κατά την προεκλογική περίοδο με στόχο την ήττα του στις προεδρικές εκλογές εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοινώνανε ένα εμβόλιο μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν. Ομοίως, η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) θα έπρεπε να το είχε ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σώσει ζωές!» έγραψε στο Twitter αργά τη Δευτέρα ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι «η FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια ΝΙΚΗ Εμβολίου, πριν από τις εκλογές, έτσι αντίθετα βγήκε πέντε ημέρες αργότερα - Όπως είχα πει!»

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Πρόεδρος, δεν θα είχατε το Εμβόλιο για άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε η FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές!» ισχυρίστηκε σε μια σειρά tweets.

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες ώρες αφότου η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο τους για τον COVID-19 είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά του νέου κορονοϊού.