Ντ. Τραμπ: Αποδείχθηκε πως δεν ήταν παρά ένα τηλεφώνημα

Ντ. Τραμπ: Αποδείχθηκε πως δεν ήταν παρά ένα τηλεφώνημα

Με σειρά tweet που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την δημοσίευση του έγγραφου της συνομιλίας, αναφέρεται στο γεγονός ότι ζήτησε ανταλλάγματα από τον Ουκρανό πρόεδρο και αρνείται κατηγορηματικά ότι άσκησε πιέσεις, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως το απομαγνητοφωνημένο κείμενο αποδεικνύει πως δεν ήταν κάτι άλλο «παρά ένα τηλεφώνημα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλείται δε τις εκτιμήσεις δυο δημοσιογράφων, ενός του FoxNews και ενός του CNN, σύμφωνα με τους οποίους ο Τραμπ δεν φαίνεται να ζήτησε ανταλλάγματα.

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης για τη Βενεζουέλα στα πλαίσια των εργασιών του ΟΗΕ ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «αποδείχθηκε πως δεν ήταν κάτι παρά ένα τηλεφώνημα».

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος υποστήριξε ακόμα ότι τα ΜΜΕ παρουσίασαν τον διάλογο με τον Ζελένσκι σαν «μια συνομιλία βγαλμένη απευθείας από την κόλαση», ενώ το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δείχνει, όπως θεωρεί ο ίδιος, ότι ήταν «μια ανώδυνη συνομιλία».

«Ένα μέρος του προβλήματος συνδέεται με τα Fake News (...) Υπάρχουν πολλοί διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι», πρόσθεσε ο Ντ. Τραμπ.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο πάντως εμφανίζει τον αμερικανό πρόεδρο να ζητά από τον ουκρανό ομόλογό του Ζελένσκι να ερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.