ΓΔ: 875,44 -1,32 (-0,15 %)

Τζίρος: 107,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1998η
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

ΓΔ: 875,44 -1,32 (-0,15 %)

Τζίρος: 107,81 εκατ. €   RT

Μπιλ Γκέιτς: Ο κίνδυνος νέας έξαρσης θα είναι υπαρκτός μέχρι τις αρχές του 2022

Μπιλ Γκέιτς: Ο κίνδυνος νέας έξαρσης θα είναι υπαρκτός μέχρι τις αρχές του 2022

Tην άποψη ότι ο κίνδυνος έξαρσης του κορονοϊού θα παραμείνει μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του 2022, εξέφρασε με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Μπιλ Γκέιτς.

"Ακόμα και στις αρχές του 2022, εάν δεν βοηθήσουμε άλλες χώρες να απαλλαχθούν από την ασθένεια και δεν αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στη δική μας, ο κίνδυνος νέας έξαρσης θα είναι υπαρκτός", επισήμανε.

Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft, ισχυρίστηκε επίσης πως δεν πρέπει να αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα μέχρι όλες οι χώρες του κόσμου να απαλλαγούν από τον ιό, που έχει προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους ανά τον κόσμο.

"Αν δεν υπάρξει εμβολιασμός τουλάχιστον του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας".

Σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή ο Γκέιτς υποστήριξε σε όλους τους τόνους πως πρέπει να παραμείνει η απαγόρευση των δημόσιων μαζικών συναθροίσεων, προσθέτοντας πως τα κλαμπ και, γενικότερα, οι δημόσιοι χώροι διασκέδασης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξουν.

"Δυστυχώς, οι επόμενοι τέσσερις με έξι μήνες ίσως να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας. Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας προβλέπει πάνω από 200.000 επιπλέον θανάτους. Εάν ακολουθήσουμε τους κανόνες, σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των θανάτων", δήλωσε επίσης ο Γκέιτς κληθείς να απαντήσει για την κατάσταση στις ΗΠΑ.