Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 20:54

-A +A

Ταγίπ Ερντογάν: «Μην περιμένετε ότι ο Χαφτάρ θα σεβαστεί την εκεχειρία στη Λιβύη»

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 20:54
«Μην περιμένετε ότι ο Χαφτάρ θα σεβαστεί την εκεχειρία στη Λιβύη»
-A +A

Επίθεση κατά τουΒ Χαλίφα Χαφτάρ, εξαπέλυσεΒ για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι δενΒ μπορεί να αναμένει κανείς ότι ο στρατάρχης θα σεβαστεί την εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεών του και των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα,Β σχολιάζονταςΒ τις αναφορές περί παραβίασης της εκεχειρίας ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκαθάρισε: «Δεν είναι δυνατόν να αναμένει κανείς έλεος και κατανόηση από κάποιον σαν αυτόν (τον Χάφταρ) για την εκεχειρία».

Μιλώντας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ενόψει της επίσκεψής του στην Αλγερία, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν κατ’ επανάληψη παραβιάσει την εκεχειρία στη Λιβύη, προσθέτοντας ότι η διεθνής στήριξη προς τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χάφταρ τον «κακομαθαίνει». «Πρώτα απ’ όλα, ο Χάφταρ είναι πραξικοπηματίας», δήλωσε ο Ερντογάν. «Σε αυτή τη φάση, πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ποια είναι η ταυτότητα του Χάφταρ. Είναι ένας άνθρωπος που και στο παρελθόν έχει προδώσει τους ανωτέρους του», πρόσθεσε.

«Συνεχίζει τις επιθέσεις με όλα τα μέσα. Ωστόσο, δεν θα τα καταφέρει».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα