Μετά την Ρωσία και ο Ντ.Τραμπ αναμένεται να κάνει δηλώσεις για εμβόλιο

Μετά την Ρωσία και ο Ντ.Τραμπ αναμένεται να κάνει δηλώσεις για εμβόλιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες των ΗΠΑ όσον αφορά ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 αργότερα σήμερα και είναι πιθανό να δώσει δημόσια ενημέρωση, δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι ενέκρινε ένα εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

«Ο πρόεδρος λαμβάνει ενημέρωση για το εμβόλιο εδώ στον Λευκό Οίκο σήμερα, και είμαι σίγουρη ότι θα το ανακοινώσει σε μια ανοικτή εκδήλωση προς τον Τύπο και επίσης πιθανόν στην ενημέρωση των δημοσιογράφων αργότερα σήμερα», είπε η Κόνγουεϊ.

Το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου έχει την ονομασία "Operation Warp Speed" (Επιχείρηση Ταχύτητα του Φωτός) και φέρεται να ενώνει τις δυνάμεις ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών, κυβερνητικών υπηρεσιών και του στρατού για να επιταχυνθεί η διαδικασία κατά οχτώ μήνες.

Της επιχείρησης αυτής ηγείται ο Μονσεφ Σλαουι πρώην επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της GlaxosmithKline και ο στρατηγός Γκούσταβ Περνια. O στόχος είναι να είναι διαθέσιμες 100 εκατομμύρια δόσεις ως το φθινόπωρο και 300 εκατομμύρια δόσεις ως τις αρχές του έτους, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πρόσφατα, η Johnson & Johnson συμφώνησε να παρέχει 100 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου Covid-19 στην αμερικανική κυβέρνηση η οποία έχει «κλείσει» μια σειρά συμφωνιών με εταιρείες, όπως η GlaxosmithKline, η Pfizer και η Moderna. 

AP Photo/Andrew Harnik