Μακρόν και Σολτς ζήτησαν από τον Πούτιν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Μακρόν και Σολτς ζήτησαν από τον Πούτιν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας, η τηλεφωνική συνομιλία των Εμ. Μακρόν και Ο. Σολτς με τον Ρώσο ηγέτη, είχε διάρκεια 75 λεπτών.

«Η συνομιλία εντάσσεται στις συνεχιζόμενες διεθνείς προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Παράλληλα, η γαλλική πλευρά γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν είναι έτοιμος να τελειώσει τον πόλεμο.

Ο Σολτς είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την κατάσταση, συμπλήρωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν ενημέρωσε τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες «για την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων», κάνοντας λόγο για «πολλές περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ουκρανικές δυνάμεις».