ΜακΚόνελ: Επαφίεται στη Γερουσία να διορθώσει το λάθος της παραπομπής Τραμπ

ΜακΚόνελ: Επαφίεται στη Γερουσία να διορθώσει το λάθος της παραπομπής Τραμπ

Με τον εντονότερο τρόπο αποδοκίμασε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη στο Κογκρέσο από την Βουλή των Αντιπροσώπων, εκτιμώντας ότι πλέον επαφίεται στους γερουσιαστές «να διορθώσουν» αυτό το λάθος.

Ο ΜακΚόνελ υπογράμμισε πως οι Δημοκρατικοί μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων διεξήγαγαν «την πιο βεβιασμένη, τη λιγότερο ολοκληρωμένη και την πιο άδικη έρευνα στη σύγχρονη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών». «Πρόκειται μακράν για τις πιο ανεπαρκείς βάσεις για παραπομπή που έχουν ψηφιστεί ποτέ. Μια πολιτική φράξια στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέκυψε στο κομματικό μίσος», ανέφερε ενδεικτικά.

«Η Γερουσία πρέπει να το διορθώσει αυτό», συνέχισε ο ΜακΚόνελ, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ «συνταγματικώς ανακόλουθες». «Το καθήκον της Γερουσίας είναι ξεκάθαρο. Όταν έρθει η ώρα, πρέπει να το εκπληρώσει», πρόσθεσε ο γερουσιαστής από το Κεντάκι.

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε χθες Τετάρτη σε δίκη από τη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση των εργασιών του Κογκρέσου, όπως αναφέρει το Reuters, αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απαλλαγεί, δεδομένου του ότι η Γερουσία τελεί υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ, κατηγόρησε τον ΜακΚόνελ ότι τους εμποδίζει να καλέσουν τους μάρτυρες που επιθυμούν για να καταθέσουν. «Ο ΜακΚόνελ προετοιμάζει την πιο βεβιασμένη, τη λιγότερο ολοκληρωμένη και την πιο άδικη διαδικασία καθαίρεσης στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ», αντιγύρισε.

Ο Σούμερ υπενθύμισε ότι οι μάρτυρες που ζητά να κληθούν είναι υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, διορισμένα από τον ίδιο τον Τραμπ. «Δεν είναι Δημοκρατικοί», τόνισε. «Δεν γνωρίζουμε αν οι μαρτυρίες τους θα αθώωναν ή θα ενοχοποιούσαν τον πρόεδρο, όμως πρέπει να ακουστούν», επέμεινε ο δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη.