Μ. Βρετανία: 4.368 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Μ. Βρετανία: 4.368 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, σε σύγκριση με 3.899 χθες Κυριακή, έκανε γνωστό η κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Τα ημερήσια κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μάϊου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κορονοϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία», επισήμανε ο Κούντλοου μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

AP Photo/Kirsty Wigglesworth