Κροατία: Επιβεβαιωμένο και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού

Κροατία: Επιβεβαιωμένο και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κροατία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Βίλι Μπέρος στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επαναλαμβάνοντας ότι ο κινεζικός ιός δεν αποτελεί σοβαρή απειλή.

«Δεν πρόκειται για μια ασθένεια που αποτελεί σοβαρή απειλή, μοιάζει πολύ με την κοινή γρίπη και το 80% όλων των μολυσμένων ανθρώπων εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα της νόσου. Ελπίζουμε ότι οι δύο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην Κροατία θα παραμείνουν έτσι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον αδελφό του νεαρού άνδρα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό χθες και νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα της νόσου, σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» στο Ζάγκρεμπ. Η κοπέλα του νεαρού που υπεβλήθη σε εξετάσεις, είναι αρνητική στον κορονοϊό.

Οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, υπογράμμισε ο κ. Μπέρος και αναφερόμενος στον κορονοϊό τόνισε ότι «πρόκειται για μια ασθένεια, της οποίας τα κλινικά χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με αυτά της γρίπης και δεν αναμένουμε μεγάλη εξάπλωση ή επιπλοκές από παρόμοιες λοιμώξεις».

Οι υγειονομικές αρχές στην πόλη Ριέκα ανακοίνωσαν ότι οι οκτώ εργαζόμενοι εταιρείας που είχαν επισκεφθεί το Μιλάνο μαζί με τον νεαρό που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και είναι αρνητικοί.

Τριάντα άτομα στην περιοχή της Ριέκα βρίσκονται υπό την επίβλεψη επιδημιολόγων, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν έχουν μολυνθεί από το κινεζικό ιό. Στην Ίστρια έχουν δημιουργηθεί δομές για επιδημιολογικές εξετάσεις στα σύνορα με τη Σλοβενία.

AP Photo/Darko Bandic