Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Κουβέιτ, Μπαχρέιν - 571 στη Ν. Κορέα

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Κουβέιτ, Μπαχρέιν - 571 στη Ν. Κορέα

Νέα κρούσματα καταγράφτηκαν σε Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Κουβέιτ και Μπαχρέιν, ενώ στη Νότια Κορέα μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 571 νέα κρούσματα., ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε 2.337. Δύο ξενοδοχεία στο Αμπού Ντάμπι τέθηκαν σε καραντίνα. Η Ελβετία απαγόρευσε τη διεξαγωγή διοργανώσεων.

Αναλυτικότερα η Νότια Κορέα κατέγραψε σήμερα 571 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.337, τη μεγαλύτερη εμφάνιση του ιού εκτός Κίνας απ΄όπου ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Το ξέσπασμα του ιού έχει προκαλέσει 13 θανάτους μέχρι στιγμής στη χώρα. Πάνω από τα μισά κρούσματα στη χώρα συνδέονται με ένα παράρτημα της «Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού» στη νοτιοανατολική πόλη Ντεγκού και με ένα νοσοκομείο στην κομητεία Τσεονγκντό.

Μια γυναίκα 61 ετών, γνωστή ως "Ασθενής 31", παραβρέθηκε στην εκκλησία προτού βρεθεί θετική στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Περιορισμοί στις εισόδους σε Βιετνάμ - Ινδία

Οι γειτονικές χώρας της Νότιας Κορέας ενίσχυσαν τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα. Το Βιετνάμ ανέστειλε την είσοδο χωρίς βίζα για τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η πρεσβεία του στο Ανόι, ενώ οι ταξιδιώτες από τη Νότια Κορέα θα πρέπει να απομονώνονται κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Η Ινδία ανέστειλε προσωρινά τη βίζα κατά την άφιξη για τους νοτιοκορεάτες και τους ιάπωνες υπήκοους, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική πρεσβεία στην Ινδία.

Το δεύτερο κρούσμα στο Ισραήλ

Το δεύτερο κρούσμα του ανέφερε σήμερα και το Ισραήλ. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε μολυνθεί έχοντας επισκεφθεί την Ιταλία και οποίος τέθηκε σε απομόνωση.

Το Κέντρο Κρίσεων για τον Κορονοϊό του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Ρώσος υπήκοος, ο οποίος ταξίδευε από το Ιράν, εμφανίστηκε θετικός στον ιό, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε χώρα του Νότιου Καυκάσου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Δύο νέα κρούσματα επιβεβαίωσε σήμερα και το Κουβέιτ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 45, ανακοίνωσε μια αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Όσοι έχουν μολυνθεί είτε είχαν ταξιδέψει στο Ιράν ή μολύνθηκαν από ανθρώπους που είχαν πάει εκεί, είπε η ίδια.

Τρία νέα κρούσματα σε Μπαχρέιν

Τρία νέα κρούσματα του κορονοϊού ανέφερε σήμερα και το Μπαχρέιν, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 36.

Δύο ξενοδοχεία στο Αμπού Ντάμπι τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει κρούσμα του ιού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM.

Καραντίνα ξενοδοχείου στην Ισπανία 

Στην Τενερίφη, τρεις μικρές ομάδες από τους 130 ενοίκους του ξενοδοχείου, που βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού, εθεάθησαν σήμερα να επιβιβάζονται σε οχήματα και να φεύγουν.

Η πρώτη ομάδα έφυγε με ένα μικρό λεωφορείο, όπως φαίνεται από ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους παραμένοντες ενοίκους. Ο οδηγός του λεωφορείου δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι μετέβη εκεί για να παραλάβει ενοίκους. Δεν είναι σαφές πού μεταφέρονται.

Περίπου έξι ένοικοι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μέσα σε παιδικό καροτσάκι, εξήλθαν από το ξενοδοχείο H10 Costa Adeje Palace, νότια της Τενερίφης, θερμομετρήθηκαν και απολυμάνθηκαν στον πίσω χώρο του ξενοδοχείου προτού επιβιβαστούν σε ένα 15θέσιο μικρό λεωφορείο, φαίνεται από το βίντεο.

Αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα έφυγε από το ξενοδοχείο με ένα μεγάλο ταξί με φιμέ τζάμια και πέντε ακόμη άτομα αποχώρησαν με ένα δεύτερο μικρό λεωφορείο. Όπως δήλωσαν στο Reuters αυτόπτες μάρτυρες, ένα μεγάλο λεωφορείο και ένα ακόμη μικρό λεωφορείο περιμένουν να επιβιβάσουν και άλλους ενοίκους.

Μέσα στο ξενοδοχείο, επιτρέπεται στους ενοίκους να κυκλοφορούν ελεύθερα, να χρησιμοποιούν τις πισίνες και τα εστιατόρια αρκεί να φορούν προστατευτικές μάσκες, να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να ελέγχουν δύο φορές τη θερμοκρασία τους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα σε 32.

Απαγόρευση διοργανώσεων στην Ελβετία

Η Ελβετία σήμερα απαγόρευσε τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων που επρόκειτο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 1.000 άτομα και το μέτρο θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελβετία ανήλθε σε 15 και περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Sergei Grits