Κορονοϊός: Μειώνονται κρούσματα και νεκροί στην Ιταλία

Κορονοϊός: Μειώνονται κρούσματα και νεκροί στην Ιταλία

Στους 31.610 έφτασε ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 242 άνθρωποι. Παράλληλα, σε 223.885 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα, ενώ 789 άτομα διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό από χθες.

Χθες, τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού ήταν 223.096 με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 31.368 άνθρωποι.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας, 120.205 άνθρωποι έχουν πλέον αναρρώσει από την νόσο, ενώ 4.977 ασθενείς διαγνώσθηκαν το τελευταίο 24ωρο αρνητικοί στη νόσο Covid-19.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 203 λιγότερα κρούσματα, ενώ μειωμένος είναι και ο αριθμός των θανάτων, καθώς έχασαν την ζωή τους 20 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την Πέμπτη (14/5). Παράλληλα, αυξήθηκαν οι ιασθέντες που είναι 2.230 περισσότεροι από χθες.

Εξάλλου, 808 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ συνολικά, 10.792 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα για 60.470 άτομα έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός τους.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή πρώτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για ένατη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο υπουργικό συμβούλιο το οποίο και θα δώσει «πράσινο φως» στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι διάφορες περιφέρειες θα μπορέσουν να επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 18 του μηνός. Υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες, όμως, για την Λομβαρδία, στην οποία συνεχίζει να καταγράφεται, καθημερινά, περίπου το 50% του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης Κόντε, οι οποίες θα αφορούν την επαναλειτουργία των οργανωμένων και ελεύθερων παραλιών στην χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ