Κλείνει η Αυστρία τα σύνορα με την Ιταλία - Μέτρα σε όλη την Ευρώπη
Κορονοϊός

Κλείνει η Αυστρία τα σύνορα με την Ιταλία - Μέτρα σε όλη την Ευρώπη

Σειρά μέτρων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και μεταξύ αυτών είναι και η απαγόρευση εισόδου Ιταλών στη χώρα. Παράλληλα, ενθάρρυνε τις εταιρείες να εφαρμόζουν την τηλεργασία, ενώ ανακοίνωσε την αναστολή μαθημάτων στα πανεπιστήμια το αργότερο τη Δευτέρα. 

Μετά την ανακοίνωση του ιταλού πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε ότι η Ιταλία μετατρέπεται σε μια «προστατευμένη ζώνη», οι γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν περισσότερα μέτρα για να προλάβουν την εξάπλωση του κορονοϊού. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες», είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση καλεί σε αποφυγή των ταξιδιών στην Ιταλία εκτός από περιπτώσεις που είναι έκτακτη ανάγκη. Η αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέβαλε όλες τις σημερινές πτήσεις της προς την Ιταλία μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο σύνολο της χώρας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Μάλτα διέκοψε τις συνδέσεις με την Ιταλία, τόσο αεροπορικά όσο και ακτοπλοϊκά. Στη Μάλτα κατοικούν πάνω από 9.000 Ιταλοί, στους οποίους πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον άλλες 15.000 οι οποίοι εργάζονται, σπουδάζουν ή ταξιδεύουν για ψυχαγωγία.

Η Σερβία έκλεισε επίσης τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του κορονοϊού, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση. Η προσωρινή απαγόρευση αφορά όποιον φθάνει «από την Ιταλία, ορισμένες επαρχίες της Κίνας, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ελβετία», ανέφερε. Η κυβέρνηση δεν είπε πότε θα αρθεί η απαγόρευση.