Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 13:17

-A +A

Κίνα: Έτοιμο μέσα σε 48 ώρες το πρώτο νοσοκομείο για τους ασθενείς του κορονοϊού

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 13:17
Κίνα: Έτοιμο μέσα σε 48 ώρες το πρώτο νοσοκομείο για τους ασθενείς του κορονοϊού
-A +A

Εντός δύο μόλις εικοσιτετραώρων, ένα πρώην συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στα περίχωρα της πόλης Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού μετατράπηκε σε νοσοκομείο 1.000 κλινών, ενώ θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τους χιλιάδες ασθενείς με συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail, το συγκρότημα που βρίσκεται στην πόλη Huanggang των 7,5 εκατ. κατοίκων -η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη Ουχάν και χτυπήθηκε σκληρά από την επιδημία- αρχικά είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με στόχο την φιλοξενία εργατών της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού οδήγησε τις τοπικές αρχές στην απόφαση να το μετατρέψουν σε νοσοκομείο χωρητικότητας 1.000 κλινών, καθώς η ανέγερση ενός νέου κτιρίου θα απαιτούσε χρονικό διάστημα άνω του ενός μήνα.

Σημειώνεται, πως η απόφαση για την μετατροπή του συγκροτήματος σε νοσοκομείο λήφθηκε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ οι εργασίες με τη συμμετοχή τουλάχιστον 500 εργατών και τεχνικών ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτοι ασθενείς που θα νοσηλευθούν το νοσοκομείο έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη για κάθε άλλη χρήση από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού.

Επιπλέον, σημειώνεται πως το εν λόγω νοσοκομείο είναι το πρώτο από τα τρία συνολικά που θα κατασκευαστούν εξ αρχής και θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Ουχάν αποκλειστικά με στόχο την νοσηλεία ασθενών που έχουν νοσήσει από τον νέο κορονοϊό, ενώ τα υπόλοιπα δύο βρίσκονται στο στάδιο της κατασκεύης, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει πως θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως μέχρι στιγμής συνολικά 132 άνθρωποι έχουν καταλήξει λόγω του νέου κορονοϊού στην Κίνα, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν πλέον τις 6.000. Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS).

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα