ΗΠΑ: Πάνω από 40.000 κρούσματα σε 24 ώρες - «Παγώνει» το άνοιγμα πολιτειών

ΗΠΑ: Πάνω από 40.000 κρούσματα σε 24 ώρες - «Παγώνει» το άνοιγμα πολιτειών

Με περισσότερα από 40.000 νέα κρούσματα μέσα σε μία μέρα χθες, οι ΗΠΑ καταγράφουν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση και βλέπουν το μέτωπο της πανδημίας να μετακινείται προς τα δυτικά και τα νότια, με το Τέξας να καταγράφει πάνω από 6.000 νέα κρούσματα την Πέμπτη, αναγκάζοντας τον Κυβερνήτη να διακόψει τις προσπάθειες χαλάρωσης των μέτρων.

Άλλες πολιτείες που παρουσιάζουν αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων είναι η Αλαμπάμα, η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, το Άινταχο, η Νεβάδα, η Οκλαχόμα, το Μισισίπι, το Μισούρι, η Νότια Καρολίνα και το Γουαϊόμινγκ. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων.

Παρόλο που ένα μέρος των διογκωμένων αριθμών μπορούν να αποδοθούν στην αύξηση των τεστ που πραγματοποιούνται, το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων επίσης αυξάνεται.

Οι εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης πιστεύουν ότι πάνω από 20 εκατ. Αμερικανών έχουν κολλήσει τον νέο κορονοϊό, 10 φορές περισσότεροι από την επίσημη καταμέτρηση, καταδεικνύοντας ότι πολλοί άνθρωποι φέρουν ή πέρασαν την ασθένεια χωρίς συμπτώματα.

Η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ έδωσαν την Τετάρτη εντολή οι ταξιδιώτες από οκτώ πολιτείες, κυρίως του Νότου, να απομονώνονται για δύο εβδομάδες κατά την άφιξή τους.