ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μ. Πενς έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μ. Πενς έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech μαζί με την σύζυγό του, Κάρεν, για να «ενισχύσουν την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε αυτή την εβδομάδα.

"Δεν ένιωσα τίποτα", είπε λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου, ο Μάικ Πενς.

Η σύζυγος του Καρεν και ο γενικός χειρουργός Τζερομ Ανταμς έλαβαν επίσης τη πρώτη δόση του εμβολίου παρουσία των γιατρών και συμβούλων του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι και Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να λάβει το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα, ενώ ακόμα δεν είναι σαφές ποτέ θα το κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να εγκριθεί σήμερα

Ο Πενς δήλωσε επίσης ότι η έγκριση του εμβολίου της Modenra κατά του νέου κορονοϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να γίνει σε λίγες ώρες, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει σε ένα τουίτ ότι το εμβόλιο έχει εγκριθεί.

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια ανακοίνωση όσον αφορά τυχόν απόφασή του, ενώ η Moderna δεν ανταποκρίθηκε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του οργανισμού αναμένεται ακόμα και σήμερα.

Η επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του με ψήφους 20-0 και μία αποχή, λέγοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.