ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στο καθεστώς Μαδούρο

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στο καθεστώς Μαδούρο

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος πέντε Βενεζουελάνων αξιωματούχων για «σχέδιο χειραγώγησης» των επικείμενων εκλογών για την εθνοσυνέλευση. 

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί πέντε άτομα για εμπλοκή τους σε σχέδιο χειραγώγησης των κοινοβουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο και τις οποίες η αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει. 

«Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στο να ελέγχουν το καθεστώς Μαδούρο και τους υποστηρικτές του για την κραυγαλέα διαφθορά ώστε να διασφαλίσουν πως ο λαός της Βενεζουέλας θα έχει τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές που δικαιούται» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. 

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, αυτή τη φορά για τις σχέσεις του με την Τεχεράνη.

«Ανακοινώνουμε κυρώσεις για τον Νικολάς Μαδούρο. Για σχεδόν δύο χρόνια διεφθαρμένοι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη συνεργάστηκαν με το παράνομο καθεστώς στη Βενεζουέλα για να καταργήσουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ» δήλωσε ο Πομπέο.