Η Ρωσία στέλνει δύο πολεμικά με πυραύλους Κρουζ στις συριακές ακτές

Η Ρωσία στέλνει δύο πολεμικά με πυραύλους Κρουζ στις συριακές ακτές

Η Μόσχα γνωστοποίησε ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr στη Μεσόγειο, προς τις ακτές της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ανάπτυξη των πολεμικών ανακοινώθηκε καθώς η ένταση ανάμεσα στη Συρία και τη σύμμαχό της Ρωσία και την Τουρκία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του σήμερα τα ξημερώματα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν διεμήνυσε ότι «το καθεστώς Άσαντ θα πληρώσει το βαρύτερο τίμημα για αυτή την ποταπή επίθεση». Η Τουρκία θα απαντήσει, πρόσθεσε ο Αλτούν, ενώ την ίδια στιγμή από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ απογειώνονταν όλη τη νύχτα τουρκικά F-16 κατευθυνόμενα στην Ιντλίμπ.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έφτασε τα ξημερώματα στη Χατάι - που συνορεύει με την περιοχή του Ιντλίμπ - όπου βρίσκεται το κέντρο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου για τις επιχειρήσεις στη Συρία, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού ξηράς και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και επισκέφτηκε τραυματίες στρατιωτικούς που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης επρόκειτο να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση εναντίον της Ιντλίμπ και οι συριακές δυνάμεις αποφάσισαν να κινηθούν, αλλά μεταξύ των αντικαθεστωτικών βρίσκονταν τούρκοι στρατιώτες. Δεν συμμετείχαν ρωσικά αεροσκάφη στη χθεσινή επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόσχας.