Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, η Τουρκία τηρεί... μετριοπαθή στάση
Ερντογάν σε Μέρκελ

Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, η Τουρκία τηρεί... μετριοπαθή στάση

Την άποψη ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες παρά το γεγονός ότι η Τουρκία εμφανίζει... μετριοπαθή στάση, υποστήριξε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγεκλα Μέρκελ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει στο Αιγαίο τις παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου, όπως είπε, καθώς και ότι απέναντι σε όλα αυτά η Αγκυρα κρατά νηφάλια στάση, προκειμένου να διατηρηθεί η θετική ατζέντα. Αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική, σύμφωνα πάντα με την τουρκική ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τις επαναπροωθήσεις ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αυξάνοντας τις εντάσεις στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Γερμανία, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας θα αναπτυχθούν με σύνεση και στρατηγική στη νέα περίοδο», ενώ αναμένει πως η διαδικασία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές.

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στην Αν. Μέρκελ πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας της χώρας, με στόχο την σταθερότητα στο κράτος της βόρειας Αφρικής.

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως αύριο Πέμπτη οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Τουρκίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο, ενώ στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί «όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των διεθνών ζητημάτων»

«Ο κ. Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας και χαιρόμαστε που έρχεται», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ. Οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή (διαδικτυακή) συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Μέρκελ σε Ερντογάν: Ταχεία αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από την Λιβύη

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Οινούσσες και Παναγιά