Η Χαμάς προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να μη μιλούν για τους στόχους που χτύπησε το Ισραήλ
Jerusalem Post

Η Χαμάς προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να μη μιλούν για τους στόχους που χτύπησε το Ισραήλ

Η Χαμάς προειδοποίησε το Σάββατο τους Παλαιστινίους να μη μιλούν και να μην δίνουν πληροφορίες για τους στρατιωτικούς στόχους που χτύπησε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ενδεκαήμερης σύγκρουσης σε μια εμφανή προσπάθεια να αποκρύψει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς (ISA), καλεί τους Παλαιστινίους να «αυξήσουν το επίπεδο ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια της περιοχής». Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η ISA απευθύνει προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους να μην «μεταδίδουν πληροφορίες και να μην πραγματοποιούν περιττές συνομιλίες σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ειδικά για μέρη και τοποθεσίες».

Η υπηρεσία της Χαμάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Ισραήλ «έχει εντείνει τις προσπάθειες για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με πιθανούς μελλοντικούς στόχους». 

Την ίδια ώρα, παλαιστινιακές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας δηλώνουν ότι η προειδοποίηση αφορά μια προσπάθεια απόκρυψης της ζημιάς που προκλήθηκε στις σήραγγες και τα οπλοστάσια της κατά τη διάρκεια των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων. Άλλες πηγές προβλέπουν ότι η Χαμάς θα συλλάβει σύντομα πολλούς Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας με την υποψία «συνεργασίας» με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Όσο για τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, απείλησε ότι η οργάνωση του «θα συνεχίσει να χτυπά με σιδερένια γροθιά ενάντια στους πράκτορες των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών της κατοχής».

Ως γνωστόν από τότε που ήρθε στην εξουσία το 2006 στη Γάζα, η Χαμάς απειλεί συνεχώς μετριοπαθείς Παλαιστίνιους, ενώ παράλληλα εκτοξεύει πυραύλους από τα εδάφη της με στόχους γειτονικές ισραηλινές πόλεις προκαλώντας ενίοτε απώλειες. 

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει υποστηρίξει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του πέτυχαν «τη μέγιστη ζημιά στη Χαμάς με τις ελάχιστες απώλειες», μιλώντας για την εξόντωση τουλάχιστον 25 ανώτερων στρατιωτικών στελεχών της ισλαμικής οργάνωσης και την καταστροφή του «Μετρό», του δαιδαλώδους δικτύου υπόγειων τούνελ που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές της για ανεφοδιασμό και επιθέσεις. Επιπλέον, ο Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα αντιμετωπίσει «ένα νέο επίπεδο ισχύος» του Ισραήλ αν παραβιάσει την ανακωχή και επανέλθει σε εκτοξεύσεις ρουκετών. 

Διαβάστε ακόμα:

Είναι προς το συμφέρον όλων να καταλάβει η Χαμάς πως δεν ανέχεται κανείς αυτή τη συμπεριφορά

Μπάιντεν: Η λύση των δύο κρατών η «μόνη απάντηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Επίσκεψη Αντ. Μπλίνκεν στις 26 και 27 Μαΐου σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη