Gilead: Θετικά τα νέα δεδομένα για την χρήση της ρεμδεσιβίρης

Gilead: Θετικά τα νέα δεδομένα για την χρήση της ρεμδεσιβίρης

Η φαρμακοβιομηχανία Gilead ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συμπληρωτικά δεδομένα από μια έρευνα σε τελικά στάδια έδειξαν πως το αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη βελτιώνει σημαντικά την ανάρρωση και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από την Covid-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε προσεχείς κλινικές δοκιμές, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Gilead αναφέρει ότι ανέλυσε δεδομένα από 312 νοσηλευόμενους ασθενείς σε μια έρευνα τελικού σταδίου και πραγματοποίησε αναδρομική ανάλυση δεδομένων από μια ξεχωριστή ομάδα 818 ασθενών με παρόμοια χαρακτηριστικά και σοβαρότητα συμπτωμάτων με αυτά των ασθενών της έρευνας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 74,4% των ασθενών που λάμβαναν ρεμδεσιβίρη ανέρρωσαν έως την 14η μέρα σε σύγκριση με το 59% των ασθενών που λάμβαναν τη συνήθη ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών που λάμβαναν ρεμδεσιβίρη που προκύπτει από την ανάλυση ήταν 7,6% την 14η μέρα, σε σύγκριση με 12,5% μεταξύ των ασθενών που δεν λάμβαναν ρεμδεσιβίρη.