Γερμανία: Lockdown σε ανεμβολίαστους - Υποχρεωτικό εμβολιασμό ζητά η Μέρκελ

Γερμανία: Lockdown σε ανεμβολίαστους - Υποχρεωτικό εμβολιασμό ζητά η Μέρκελ

Σε αποκλεισμό από μεγάλα τμήματα της δημόσιας ζωής των ανεμβολίαστων πολιτών θα προχωρήσει η Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση με τους ηγέτες των ομοσπονδιακών κρατιδίων. Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να καταστεί υποχρεωτικός από τον Φεβρουάριο του 2022.

«Ο πολιτισμός και η αναψυχή σε εθνικό επίπεδο θα παραμείνουν ανοιχτοί μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει (από τον Covid)», είπε η Ά. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι αυτός ο κανόνας θα ισχύει και για τα μη απαραίτητα καταστήματα.

Τα μέτρα στοχεύουν στην αντιμετώπιση του τέταρτου πανδημικού κύματος και περιλαμβάνουν περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικό χώρος και κλείσιμο ντίσκο και κλαμπ, όταν ο αριθμό των κρουσμάτων υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο.

«Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα πέρα ​​από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί», σημείωσε η Ά. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

«Για να γίνει αυτό, πρέπει να σπάσει το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», είπε, προσθέτοντας ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022 αφού συζητηθεί στη Bundestag και μετά την καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.