Γ. Στόλτενμπεργκ: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την προσχώρηση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 22:11
-A +A
Γ. Στόλτενμπεργκ: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την προσχώρηση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης και να καλωσορίσει την πΓΔΜ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Γενς Στόλτενμπεργκ, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση συνιστά η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσε η πΓΔΜ, καθώς και τη συμφωνία για την ονομασία, η οποία ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως. Μόλις γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το πρωτόκολλο προσχώρησης και να καλωσορίσουμε την πΓΔΜ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας».

Oι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα συζητηθούν αύριο, τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και το θέμα της πΓΔΜ, πρόσθεσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Τέλος, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γ. Κατρούγκαλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα